iubeste-te

Invata sa te iubesti pe tine inainte de toate!

by

Cred ca ai citit deja o multime de articole pe tema dezvoltarii personale care te sfatuiau cum sa-ti organizezi cat mai bine timpul, cum sa-ti schimbi viata, dar, in ciuda tuturor acestor articole si sfaturi, eu sunt de parere ca fundamentul dezvoltarii personale se rezuma la un lucru extrem de simplu in aparenta: cat de mult te iubesti pe tine insati?

Pare o intrebare extrem de simpla, dar multora dintre voi le va fi greu sa raspunda. Atentie, nu ma refer aici la vanitate sau la ego nemasurat, bazat pe popularitate. Ma refer la relatia pe care o ai cu propria ta persoana. Este cu siguranta cea mai importanta relatie!

Este imposibil sa cunosti si sa apreciezi fericirea daca nu esti in pace cu tine insati. Cum ai putea sa fii fericita daca tu te dispretuiesti? Iata cum poti invata sa te iubesti neconditionat!

Nu te mai compara cu ceilalti

Este un lucru cam greu de facut. Trebuie sa realizezi faptul ca daca continui sa te compari cu ceilalti, te vei devaloriza. De ce sa te compari cu ceilalti? Nimeni din aceasta lume nu poate fi mai bun in rolul tau decat tu insati! Spiritul nostru vrea intotdeauna sa cuantifice. Vrea sa claseze si sa organizeze informatiile. Vrea sa stie unde se situeaza in ordinea lucrurilor. In loc sa-ti impingi spiritul sa te compare cu ceilalti, de ce sa nu dirijezi comparatia asupra ceea ce ai fost inainte si ce esti acum? Ceea ce esti azi este rezultatul deciziilor pe care le-ai luat ieri.

Nu mai cauta aprobarea celorlati

Cine nu a cautat aprobarea celorlalti la un moment dat? Acest act seamana cu compararea cu ceilalti. Ok, traim intr-o societate si, in anumite situatii trebuie sa facem acest efort. Dar, in momentul in care aprobarea celorlalti devine o necesitate, nu o dorinta, atunci deja exista o problema. Nu iti fa griji asupra ceea ce gandesc ceilalti despre tine. Ar trebui sa opresti in mod constient procesul de cautare a aprobarii. Esti o sursa de lucruri minunate! Sa nu uiti asta niciodata! In momentul in care fericirea ta depinde de altii, vei avea o viata mediocra.

Iarta-te

Ah, iertarea! Ceva atat de greu de realizat! Nu exista greseala de neiertat! Iertarea, in unele cazuri poate veni mai greu dar vine in cele din urma! Incearca acest exercitiu al iertarii si vei vedea ca te vei elibera de orice ti s-a parut pana ieri ireparabil. Iarta-te in primul rand pe tine insati si apoi, incearca sa ierti pe cei care ti-au gresit, dupa cum spun rugaciunile cele mai puternice.

Trebuie sa crezi in tine

Sa te iubesti, sa crezi in tine…iata doua lucruri care nu pot exista una fara cealalta! Este imposibil sa te iubesti daca nu crezi in tine! Imbratiseaza fiecare molecula, fiecare atom al corpului tau, iubeste-te! Tine minte ca pe lumea aceasta, cel mai frumos dar al tau esti chiar tu, nimeni altcineva! De aceea, trebuie sa te pretuiesti si trebuie sa te vezi la adevarata ta valoare. Esti de neinlocuit, de neegalat, de neuitat! Crede in sansa ta!

 


About the Author